top of page

Sæla fra Þóreyjarnúpi  

Sæla_2017_vinderløb.jpg

Sæla til MEM(midteuropaæisk mesterskab 2018 i speedpas klik her

F:    Hágangur frá Narfastöðum 

M:   Kolfinna frá Þóreyjarnúpi  

FF: Glampi frá Vatnsleysu

MF: Oddur frá Selfossi

Fleygiferð fra Bakkeholm 

Sæla fra Þóreyjarnúpi er en 1. klases hoppe som vi importerede fra Island. Hun er vores stamhoppe og grundlaget for vores opstart af avl med islandske heste.

 

Hun er helt ekstraordinær både som avls- og sportshoppe. Hun kom til Stald Lysholm i 2011 da hun var bare 5 år gammel og hun havde sit første føl med fra island i maven.

 

Hun har præsteret virkelig godt i sporten og har på 7 år opnået helt fantastiske resultater med at vinde 7 danske mesterskaber 2 europæiske mesterskaber og hun så blev hun verdensmester i 2017 og vandt også en bronzemedalje til VM i 2017. Ved VM i 2019 vandt Sæla 2 sølvmedaljer og sluttede herefter sin flotte karriere som sportshest for at gå 100% ind i vores avlsprogram.

 

I mens Sæla har været topsportshest har vi haft succes med at lave 6 ebryon føl efter hende bl.a den ene top avlshingste Sólon fra Lysholm. Så udover at være en helt fantastisk sportshest har hun altså også vist sin evne som avlshoppe og avlet to fantastiske hingste, som begge er kåret højt og den ældste og den eneste hun selv har båret Skinfaxi fra Lysholm gør nu et fantastisk job i sporten.

Vores succes med Sæla tror vi i allehøjeste grad skyldes
  at hun har et fantastisk temperament, som hun heldigvis også giver videre til sine afkom, og selvfølgelig også hendes fantastiske rytter gennem alle årene Charlotte Cook.

fligifærd_2018.png

Her er lidt billeder af Sælas 3                ældste afkom 

bottom of page